MIDES vliegt erin voor SABCA

29/05/2018

Sinds vorige zomer is MIDES actief bij SABCA in Lummen. Brecht Decabooter ondersteunt er de reparaties van composietonderdelen voor Airbus en Gulfstream en verzorgt de werkvoorbereiding bij proceswijzigingen. Het bewijs dat onze M’GINEERS van vele markten thuis zijn. 

Gezocht: engineer met administratief talent

SABCA geniet een stevige reputatie in de internationale lucht- en ruimtevaartindustrie. “Hier in Limburg maken we composietonderdelen van vliegtuigen, zoals onderdelen van staartstukken, flaps en fairings”, zegt head of engineering Steven Wathiong. “Om een piek in de productie op te vangen, zochten we enkele maanden geleden een ingenieur voor de technische én administratieve coördinatie van de werkvoorbereiding voor de industrialisatie en reparaties bij enkele grote projecten. Omdat zo’n profiel van werkvoorbereider’ niet gemakkelijk te vinden is, hebben we MIDES ingeschakeld.”

Reparatie Airbus en Gulfstream

Zo kwam Brecht Decabooter in Lummen terecht. “Brecht werkt mee aan de reparatie van staart- en vleugelonderdelen voor de Airbus A400M en A350 en de Gulfstream G650. Hij verzorgt samen met een vaste medewerker de opmaak en aanpassing van de werkinstructies, verzorgt tekenwerk, identificeert het nodige materiaal en kijkt of alle tools zoals bv. de boortjes voorhanden zijn. Hij moet dus nauw samenwerken met onze logistieke afdeling, de manufacturing engineers en de productie. Indien nodig organiseert hij ook interne opleidingen, al dan niet in overleg met de verantwoordelijke ingenieurs. Zijn taak gaat dus verder dan puur engineering”, zegt Steven.

Teambuilding inbegrepen

De integratie van Brecht in het SABCA team verliep bijzonder vlot. “Met zijn technisch elektromechanische achtergrond heeft hij zich snel ingewerkt. Het klikte zelfs zo goed dat hij ons heeft meegenomen naar het MIDES kartingevent. En dat was een fantastische ervaring die de band tussen de collega’s nog heeft versterkt. MIDES levert dus niet alleen de juiste mensen voor ons team, maar neemt ook nog eens de teambuilding voor z’n rekening. Als dat geen service is”, lacht Steven.

De juiste ingenieur voor uw project?

Bij MIDES vindt u de ingenieur die perfect past bij uw opdracht én uw bedrijf. Bent u op zoek naar de perfecte match? 

Laat het ons weten