Het gaat vooruit bij Pantarein Water

19/09/2018

Dankzij de groeiende aandacht in de industrie voor duurzaam water­beheer lopen de bestellingen voor water­zuiveringsinstallaties vlotjes binnen bij Pantarein Water in Mechelen. En als de nood het hoogst is, is MIDES nabij.

Tekenwerk van a tot z

Pantarein Water ontwikkelt waterzuiverings­oplossingen voor industriële bedrijven in sectoren zoals agrofood (brouwerijen, voedingsindustrie,…), textiel, chemie en stortplaatsen. Bij een stijgende vraag wordt het vaste ingenieursteam uitgebreid met engineers van MIDES. “In onze markt is snel schakelen een must. Als een project goedgekeurd wordt, moeten we direct kunnen starten met de uitwerking. In drukke periodes komt MIDES dan als geroepen”, zegt zaakvoerder Wim Mariën. “Vandaag hebben we tijdelijk twee extra tekenaars aan boord, Tim Legein en Patrick Delatin. Zij helpen de tekenafdeling bij verschillende projecten. Een waterzuiveringsinstallatie voor Brouwerij Saint-Omer of Mouterij Dingemans, een biogasinstallatie voor het residentieel project Oude Dokken in Gent. Alles kan. Onze projectleiders sturen hen aan en Tim en Patrick verzorgen het tekenwerk van a tot z: van het opmaken van de procestekeningen tot de volledige mechanische opbouw van de constructies in 3D.”

Technisch-administratieve support

De samenwerking met MIDES gaat dieper dan de ondersteuning van het tekenteam. “Om onze projectleiders in piekperiodes te ontlasten, heeft MIDES ook een technisch-administratieve werkvoorbereider voor ons voorzien”, zegt Wim. “Dat is Wim Tuyteleers. Als engineer heeft hij voldoende bagage om het papierwerk van een technisch vaak complex project correct af te handelen. Hij vraagt prijzen op van pompen, kijkt offertes na, maakt bestelbonnen op, plaatst bestellingen op basis van de plannen en stuurt het productieatelier aan. Dat doet hij altijd in nauw overleg met de projectleider. Een flexibele manier van werken, die onze workflow nog ten goede komt. Alles gaat vooruit en de klanten krijgen hun project binnen de afgesproken termijn opgeleverd. Iedereen tevreden dus!”

De juiste ingenieur voor uw project?

Bij MIDES vindt u de ingenieur die perfect past bij uw opdracht én uw bedrijf. Bent u op zoek naar de perfecte match? 

Laat het ons weten